Izobaževanje mladih

Študentje oblikovanja so imeli privilegij obiska podjetja Hit Preless, vodilnega proizvajalca kakovostnega pohištva, kjer so imeli priložnost spoznati procese in prakse izdelave pohištva od začetka do konca. Ob tej priložnosti so študentje spoznali vsako fazo proizvodnje in se seznanili s sodobnimi metodami in tehnologijami, ki se uporabljajo v lesni industriji.

Projekt se začne s postavitvijo projekta, kjer se s strankami natančno analizira njihove potrebe, želje in estetske preference. Študentje so imeli priložnost opazovati, kako se ustvarjajo koncepti in načrti, ki ustrezajo zahtevam strank, ter kako se te ideje pretvarjajo v praktične načrte za izdelavo pohištv

Nadalje so študentje spoznali proces produkcije, kjer so imeli priložnost videti, kako izbrani materiali postanejo kakovostno pohištvo. Spremljali so vsak korak izdelave, od priprave in obdelave lesa do izrezovanja, sestavljanja in končne obdelave pohištva. Študentje so imeli priložnost videti, kako izkušeni mojstri lesa izdelujejo vsak kos pohištva z natančnostjo in spretnostjo.

Obisk študentov oblikovanja v podjetju Hit Preless je bil tako izobraževalno kot navdihujoče doživetje, ki je študentom ponudilo dragocene vpoglede v procese in prakse izdelave pohištva ter jih navdušilo za nadaljnje raziskovanje in razvoj v tej pomembni panogi.

Podjetje Hit Preless namenja veliko pozornosti izobraževanju mladih o lesu in njegovih lastnostih. Podjetje se posvečeno oživljanju slovenske kulture in tradicije v lesni industriji. ki so osnova za sodobno proizvodnjo pohištva in znaščitni znak našega prostora.